Kapacitásbővítés a Starcopy Kft.-nél

Pályázat 2019-ben

Starcopy Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

 

A projekt alapadatai:

 

  • Projekt azonosító: GINOP-2.1.8-17-2018-02068

  • Igényelt támogatás: 26 839 751 Ft

  • Támogatás mértéke: 50 %

  • A projekt költségvetése: 53 679 502Ft

  • Projekt tervezett befejezése: 2019.06.30.

 

A projekt bemutatása:

A projekt keretében 3 eszköz kerül beszerzésre. A KORNIT Breeze digitális nyomtató, egy nedves-száraz technológián alapuló gép, aminek köszönhetően a gyártási folyamat felgyorsul, a minőség, tartósság javul. Ezzel a technológiával versenyképes árakat tudunk képezni a nagyobb darabszámú megrendelések esetén is, akár a 200 darabos megrendelésnél is. Továbbá lehetőségünk lesz több ezer olyan termék értékesítésére, amelyre tudunk nyomtatni ezzel a típusú nyomtatóval. Már több éve problémát jelentenek számunkra azok a megkeresések, ahol egyszerre 20-nál több termék gyártását kérik. Megrendeléseink száma megnő, gyorsabban tudjuk elvégezni, teljesíteni a megrendeléseket, költséghatékonyabban tudunk dolgozni, hiszen a gép üzemideje rövidebb lesz, 1 munkamenet alatt több megrendelést tud teljesíteni. Ez lesz a legnagyobb újdonság számunkra. A Roland VersaCAMM VS-540i vágónyomtató nagy mértékben könnyíti és gyorsítja meg a jelenleg is meglévő munkáinkat. A sportmezek és mez alapanyagú textíliák feliratozását lényegesen költséghatékonyabban, tartósabban és gyorsabban tudjuk végezni. A Xerox Versant 180 digitális nyomtató beszerzésnek köszönhetően a gyártási folyamat felgyorsul, így több termék elkészítésére lesz lehetőségünk. A piaci részesedésünk nagy mértékben nő, és ügyfeleink között a nagyobb összegű megrendelők száma is jelentősen növekszik. Továbbá fontos megemlíteni, hogy a beszerzésre kerülő gép nem csak a mennyiségben, hanem a minőségben is nagy előrelépést jelent, mivel olyan minőségű tintával dolgozik, amelynek tartóssága is sokkal jobb a jelenleginél, illetve a hozzá tartozó szárítási technológiának köszönhetően felgyorsul a gyártási folyamat. A megnövekedett rendeléseinktől azt várjuk, hogy a a jelenlegi dolgozóink munkahelyének megtartása mellett, a gépek kapacitás kihasználásának érdekében új munkahelyek teremtésével áttérünk 2 műszakos munkarendre és beindulhat külföldi értékesítésünk

 

 

 

Pályázat 2018-ban

A projekt alapadatai:

  • Projekt azonosító: GINOP-1.2.2-16-2017-00195

  • Igényelt támogatás: 23 759 642 Ft

  • Támogatás mértéke: 50%

  • A projekt költségvetése: 47 519 284 Ft

  • Projekt befejezése: 2018.05.30.

 

A projekt bemutatása:

Cégünk fő tevékenységei az irodatechnikai gépek forgalmazása, bérbe adása, szervizelése, egyedi pólók, valamint ajándéktárgyak gyártása és egy minden igényt kielégítő fénymásoló szalon üzemeltetése. Országos lefedettséggel rendelkezünk, így megrendeléseket az ország minden részére, esetlegesen külföldre is teljesítünk. Jelenlegi gépünkkel csak pamutra, vagy min. 80% pamutot tartalmazó anyagra lehet nyomtatni. Az új géppel lehetőségünk lesz bőrre, cipőre, műszálas anyagokra, farmerre, illetve kezeletlen fára is nyomtatni. Mindenre, ami elnyeli a lekezelő anyagot.

A projekt keretében kialakításra kerül egy webshop, beszerzésre egy DIDO hőkezelő szekrény, Epson Sure Color SC-F6200 nyomtató, illetve egy Breeze 911 digitális nyomtató tartozékaival. A piaci igény a kapacitásbővítésre egyértelműen jelentkezett mindennapi működésünkben. A fejlesztés célja egy költséghatékony technológia bevezetése, amellyel a többféle és nagyobb darabszámú megrendeléseket is könnyen le tudjuk gyártani, gyártási időnk felgyorsul és a minőség is jobb lesz köszönhetően egy új technológiának. Továbbá megsokszorozódik azon kínálatunk, amelyre a nyomtatásokat el lehet végezni. Vállalkozásunk technológiai felkészültsége javul.

 

Epson Sure Color SC-F6200 nyomtató Kornit Breeze 911 DIDO hőkezelő szekrény
          

  

 

A projekt megvalósulásának helyszíne:

6725 Szeged, Móra u. 50., hrsz.: 24084

 

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Pénzügyminisztérium

Cím: 1139 Budapest, Váci út 83.
E-mail:
 [email protected] 
Infovonal: +36 1 896 66 66
Honlap:
 www.palyazat.gov.hu